Maurice Knegtel Afdrukken E-mailadres

mau2Maurice Knegtel (1963) heeft vergelijkende wijsbegeerte gestudeerd en beoefent ruim twintig jaar zen meditatie. Hij is gekwalificeerd zen leraar (Sensei) en priester in de Soto zen traditie van de Amerikaanse meester Genpo Roshi, doceert boeddhistische filosofie en is auteur van drie boeken over integratie van spiritualiteit in het dagelijkse leven: Voorbij willen en weten (Servire 1998), Zelfonderzoek (Servire 1999) en De vrijheid om te verliezen (Servire 2000). In 2004 verscheen van hem Het Dharma Spel, over een spel dat de Boeddha met zijn leerlingen speelt om de essenties van het boeddhisme inzichtelijk te maken. Zijn nieuwste boek Ontwaakte aanwezigheid over het wat, hoe en waartoe van zen, verscheen in april 2008 bij Felix Uitgeverij. Sinds 2006 is Maurice Knegtel ook aktief als programmamaker bij de Boeddhistische Omroep Stichting.

Persoonlijke motivatie: 'Mijn zen weg ben ik, met uitzondering van een half jaar kloostertraining, in de samenleving gegaan, op mijn werkplek, binnen mijn relaties en met mijn sociale verplichtingen. De brandende kwestie is voor mij steeds geweest: hoe kan ik een werelds leven leiden EN een spiritueel pad gaan? Mijn onderricht als zen leraar betreft een weg tot inzicht en bevrijding op de plek waar je nu je leven leidt.'

Maurice Knegtel geeft individuele begeleiding op het gebied van zen, meditatie, integratie van spiritualiteit in het dagelijkse bestaan en het werken met levensvragen. Tijdens de Zen cirkel bij Lazuli is het mogelijk formele individuele begeleiding (daisan) van Maurice Knegtel te krijgen. Ook is het mogelijk formeel leerling van hem te worden (binnen de zen traditie heet dit shoken).

Bij Lazuli geeft hij het hele jaar door de Zen cirkel en in juni en december een Zen weekend.

Maurice is ook te boeken voor lezingen en workshops voor groepen en bedrijven. Neem hiervoor contact met Lazuli op.

 

e-max.it: your social media marketing partner
 

Nieuwsbrief

no_indent