Workshop The Way of the Fool Afdrukken E-mailadres

Hoe krijg je een idee, een oplossing of beweging voorwaarts in een proces? Deze workshop is zeer geschikt voor positieve teams, frisse trainees, ervaren managers en kleine organisaties. In ‘The Way of the Fool’ geen lessen in controleren van het oncontroleerbare, maar praktisch ontdekken hoe de eigen creativiteit echt werkt, filtert, verbeeldt en speelt.

We werken te veel vanuit onze hersenen en proberen het allemaal te snappen, te vatten en vast te leggen in woorden. En verbazen ons dat het nooit helemaal zo lijkt te werken. Integendeel, eigenlijk werkt het zo helemaal niet. De beste beslissingen neem je met je onderbuik, je solar plexus, en door te luisteren naar jezelf en de ander.

In deze workshop gaan we van breincontrole (lees: management) naar buiknavigatie (lees: de wijze dwaas). Juist door je houvast in je hoofd los te laten, ontstaat ruimte om dingen te laten aanwaaien. Hierna ben je leuker, krachtiger en succesvoller; ook al snap je er geen biet van. Je kan het al, je weet het al en je kan de wereld ermee veranderen!

In deze dwaze workshop ontdekken we ‘The Way of the Fool’ met activerende, speelse oefeningen (o.a. theater improvisatie) en een heel klein beetje dwaze theorie voor degenen van wie het brein nog wat verder opgekookt moet worden om het snappen los te laten. We spelen met archetypen als Nar, Vervreemder, Spiegel, Artiest, Rebel, Ridder, Wijze, Koning en Dwaas in situaties die je kent van je werk, maar dan anders.

Wat zijn de regels van de dwaas:

· Wees vrij van oordeel, wees vrij van belang in uitkomst, wees vrij om ermee te spelen.

· Vrijheid van en vrijheid om, verbondenheid met binnen en buiten, vrolijk compassioneel

· Maak licht wat te zwaar is, verzwaar wat te licht is en krap waar het jeukt.

· Waar het over gaat is hier en nu aan de hand.

Praktische informatie:

Duur:

minimaal 2 uur, liefst 3 of meer

Kosten: afhankelijk van aantal deelnemers, locatie, duur en specifieke wensen
Deelnemers: van 8 tot 24 deelnemers. Daarboven vraagt een aangepaste werkwijze.
Trainer: Floris Koot

 

Klik hier om een offerte of meer informatie aan te vragen.

 

e-max.it: your social media marketing partner
 

Nieuwsbrief

no_indent

Trainer Floris Koot

floriskoot