Workshop Theatersport Afdrukken E-mailadres

gek1

Een heerlijke workshop voor elke groep die elkaar anders wil meemaken, beter wil leren samenwerken of gewoon flink wil lachen om het eigen gedoe. Theatersport is een vrolijke, verrassende manier van toneel, die toegankelijk is voor iedereen. Ervaring is niet nodig. De werkvormen van Theatersport zijn erg bekend geworden door de Lama's.

In deze workshop beginnen we met een fysieke warming-up en doen een aantal speloefeningen om de basisprincipes onder de knie te krijgen. Dan storten we ons in de theatersport. Dat kan op vrijblijvende wijze door met elkaar spelscènes te spelen of door middel van een echte wedstrijd. Dan worden er teams gevormd, is er een spelleider, er zijn er 'rechters'. Het team dat het beste speelt, wint.

Theatersport een geïmproviseerde vorm van toneel, bedacht in de jaren zeventig door Keith Johnston. Het 'publiek' of spelleider bepaalt wat er gespeeld gaat worden, zodat voorbereiden echt onmogelijk is. Er is dus geen tijd om van te voren na te denken of afspraken te maken met elkaar. En dat is juist het leuke en verrassende! Het verloop van de scene ontstaat ter plekke. Dit levert vaak hilarische, maar ook ontroerende situaties op.

Desgewenst kunnen bepaalde thema's van te voren worden aangeven, die dan geïntegreerd worden in de werkvorm.

Praktische info:

Datum: in overleg
Tijd: ongeveer 2,5 uur
Kosten: afhankelijk van aantal deelnemers en specifieke wensen
Locatie: Utrecht, Oudegracht 243 of op locatie
Docent: Maria Hendriks of Floris Koot

 

Klik hier om contact op te nemen met Lazuli.

e-max.it: your social media marketing partner
 

Nieuwsbrief

no_indent

Trainer Floris Koot

floriskoot