Workshop Percussie Afdrukken E-mailadres

percussie_groepTrommels en andere slag-instrumenten (ook wel "percussie" genoemd) zijn heel uitnodigend: zet ergens een trommel neer en bijna iedereen móet er even op tikken. Zet er een paar bij elkaar en mensen gaan er samen mee aan de slag. Voeg daar een enthousiaste workshopleider aan toe en het wordt een waar trommelfeest!

Hoe gaat zo'n workshop in z'n werk?

De deelnemers worden in twee of meer groepen verdeeld. Iedere groep leert een eigen, eenvoudig Afrikaans ritme. Vervolgens worden die ritmes "gestapeld": een muzikale manier om van het geheel meer dan "de som der delen" te maken.

"Introotje" erbij ... wat variaties verzinnen ... een knallend einde erachteraan ... en binnen de kortste keren speelt de groep een heel stuk slagwerkmuziek!

De workshops vereisen geen muzikale voorkennis: iedereen kan meedoen. De workshopleider zorgt voor een goede balans tussen instructie, ontspanning en eigen inbreng van de groep.

Het trommelen kan worden aangevuld met zingen. Hierbij leert een deel van de groep een eenvoudig refreintje terwijl de rest daarbij leert trommelen. Na het spelen van het voltooide liedje rouleren de groepen en worden nieuwe ritmes en koortjes ingestudeerd.

Behalve als ijsbreker is een workshop percussie & zang ook geschikt voor presentaties of om met een zelfgeschreven tekst iemand in het zonnetje te zetten.

Percussie en teambuilding:

Tijdens het leren samenspelen in een slagwerkgroep komen als vanzelf eigenschappen en vaardigheden naar voren die een team helpen of juist tegenhouden. Een trommelworkshop is dan ook een prima instrument om hier meer zicht op te krijgen.

Je kunt een "gewone" trommelworkshop als teambuilding-activiteit laten functioneren. Tijdens zo'n workshop wordt er niet gesproken over het functioneren van het team maar door samen muziek te maken is er sowieso sprake van teambuilding.

Wil je dat het functioneren van het team ook besproken wordt dan kun je een speciale teambuildingworkshop aanvragen: hierin wordt extra tijd opgenomen om ontwikkelingen in de groep te bespreken. Ter evaluatie kun je een video-opname (laten) maken.

Praktische info:

Datum: in overleg, elk dagdeel is mogelijk
Tijd: Een standaard percussieworkshop duurt een á twee uur. Korter kan ook, bijvoorbeeld als energizer of break. Langer dan drie uur wordt vanwege blessure-risico afgeraden.
Kosten: op aanvraag
Deelnemers: minimaal 4, maximaal 90 personen
Locatie: Oudegracht 243 a/d Werf, Utrecht of op een eigen locatie
Docent: Martin van Bladel

 

Klik hier om contact op te nemen met Lazuli.

e-max.it: your social media marketing partner
 

Nieuwsbrief

no_indent

Docent Martin van Bladel

martin